Nätshoppa med hjälp av podcasts

Ingen har väl undgått den enorma vågen av nya podcasts som har vällt in över såväl Sverige som resten av världen under det senaste årtiondet. Flertalet av poddarna drivs av stora välkända namn, men det finns även exempel på personer som blivit kända genom att just ha startat en, eller flera, poddar. På senare tid har dessutom influencer marketing blivit ett etablerat sätt för företag att marknadsföra sig själva och sina produkter. Influencer marketing går som bekant ut på att ett företag sponsrar en eller flera personer med sina produkter i syfte att dessa personer ska marknadsföra dem i sina sociala medier och övriga kanaler.

Nu har vi kommit till den punkten att influencer marketing börjat komma in i poddarnas värld. I en podcast är det dock svårt att visa upp en viss vara eller tjänst, utan allt som oftast får man bara ta del av en beskrivning från de som bedriver poddarna. Detta är inte alltid helt konsumentvänligt i och med att det är svårt för lyssnaren att skapa sig en uppfattning om något genom att bara höra någon beskriva produkten. Detta har allt fler företag tagit till sig och gjort något åt! Nuförtiden är det fler och fler podcasts som visserligen blir sponsrade av företag, men med skillnaden att de även inkluderar lyssnaren i detta. För oss som är vana podcast-lyssnare är det här ingen större nyhet, men för den som inte har lyssnat särskilt mycket på podcasts tidigare kan vi berätta att det blir allt vanligare att man som lyssnare får exklusiva erbjudanden på vissa varor och tjänster som erbjuds genom poddarna.

Dessa exklusiva erbjudanden ges i regel ut som rabattkoder som lyssnaren sedan kan lösa in på företagets hemsida för att få ett billigare pris på produkten i fråga. Vill du därför ta del av fantastiska erbjudanden är det därför ett hett tips att börja lyssna mer på podcasts och då specifikt de med allra flest lyssningar som till exempel Alex & Sigge, Filip & Fredrik, Fredagspodden med flera. Erbjudanden kan röra alltifrån billiga ljudböcker till allmänna bonuscheckar och klädkampanjer. In och lyssna nu!
Rabatterat.se

Rabatterat.se

2 april 2017