Rabattbloggen

Rabattbloggen på Rabatterat.se

Här skriver vi om hur du sparar pengar på nätet genom att använda dig av rabattkoder online, prisjämförelser, gratiserbjudanden och massa annat! Vi kommer även berätta bakgrunden till flera av våra stora shoppinghelger och mycket mer.
Det behöver inte vara dyrt att inreda hemmet
Att skapa en trevlig atmosfär i hemmet är viktigt men kan tyckas vara svårt, eller ibland till och med omöjligt om man inte har så mycket pengar att lägga på heminredning. Förutom belysning, tyger och textiler brukar det ofta vara små detaljer som går upp i skyhöga kostnader. Det finns lyckligtvis flera inredningsval som du kan göra för att snygga till hemmet och göra det hemtrevligt, utan att du behöver bli ruinerad i processen.

Väggdekorationer som tavlor och foton behövs i hela hemmet och är därför något som du kan spara in mycket pengar på. Designonline.se har prisvärda fotoramar som du kan köpa och sätta upp i alla rum. Att skapa en egen väggmålning är faktiskt också ganska enkelt, sålänge du har lite talang eller känner någon som kan måla. Du kan antingen använda en mall eller låta kreativiteten flöda och måla vad du känner för. Målningen kan du sedan använda som väggdekoration till middagssalen, hemkontoret, sovrummet eller något annat rum som du tror den kan passa in i. Att göra din egen målning är ett riktigt bra sätt att få ett rum att se ut precis som du själv vill, och skapa kontrast eller bara sätta lite färg och liv på väggarna.

En annan viktig sak som också behövs i flera rum är speglar. De kommer i alla olika former och stilar, och kan förutom sin huvudfunktion även användas för att göra att ett rum ser större och finare ut. När det gäller speglar så är ramen helt klart det allra viktigaste - en snygg ram kan göra den allra simplaste spegeln till ett vackert mästerverk. Det brukar gå att köpa speglar med fina ramar till mängdrabbat, vilket är ett bra sätt att spara in pengar på och samtidigt skapa en enhetlig inredning i alla hemmets rum. Du kan hitta en stor mängd billiga speglar som ändå har bra kvalitet på Rum21.se.

Sänggavlar brukar vara både dyra och svåra att få in i ett rum. I sovrummet kan du därför spara in pengar och samtidigt göra livet lite enklare för dig själv genom att köpa en säng utan sänggavel. Istället för att ha en riktig sänggavel kan du helt enkelt måla en fejkad sänggavel på väggen ovanför sängen.
Publicerad av Rabatterat.se den 19 maj 2017
Spara pengar på onlineshoppingen med rabattkoder
Gillar du att fylla kundvagnen med varor som du bara måste ha, men inte har tillräckligt med pengar vid utcheckningen? Eller gillar du bara att spara pengar? Då ska du använda dig av digitala rabattkuponger eller rabattkoder som det oftast kallas. Ja, det låter ju uppenbart, men hur ska man hitta de rätta kupongerna? Man kan ju prova söka på någon sökmotor efter rabattkoder, men ibland finns inte de bästa rabatterna där. Rabatterna brukar oftast inte fungera då det visas gamla koder, vilket du säkert inte vill ha. Det du behöver är en sida som du kan vända dig till varje gång. Det är här Rabatterat.se kommer in och räddar dagen!

Rabatterat.se har bland de bästa rabattkoderna och så är det otroligt enkelt att använda sig av sidan. Du kan söka efter vilken butik som helst och finna exklusiva erbjudanden! Vi har även samlat utvalda erbjudanden som du kan spara massvis med pengar på. På Rabatterat kan du hitta både erbjudanden som ger till exempel 25% rabatt och 150 kronors rabatt. Alltså kan du även se exakt hur mycket du sparar om du vill slippa göra matten med procenten. För att förenkla hela processen kan du även söka efter flera liknande rabattkoder genom att söka i kategorier.

Det enda du behöver göra för att utnyttja erbjudanden är ett klick! Klicka på den färgade rutan där det står visa rabattkoden och så öppnas en ny flik med butiken samtidigt som rabattkoden visas på Rabatterat.

Dessutom har vi gjort allt för att ta fram en väldigt tydlig design så att allt du behöver är enkelt att komma åt. Utgångsdatumen står även tydligt bredvid rabattkoden så du vet hur mycket tid du har på dig att köpa dina varor för ett billigare pris.

Vilka butiker har vi i vårt stora utbud? Jo, alla möjliga. Du kan hitta fantastiska erbjudanden i allt från klädbutiker till matbutiker så som H&M till Mat.se. Du kan även fynda på resor och härliga hotellerbjudanden!

Börja spara dina pengar på onlineshoppingen med ett klick redan nu!
Publicerad av Rabatterat.se den 18 maj 2017
Babyshop köper upp leksaksbutiken Lekmer
Idag släpptes information om ett av årets hittills största uppköp inom svensk e-handel. Det är barnbutiken Babyshop.se som köper upp leksaksbutiken Lekmer.se av Qliro Group, som efter försäljningen har kvar butikerna CDON, Nelly, Gymgrossisten och Bodystore.

Babyshop grundades 2006 och har idag sin butik online, 15 butiker i Norge samt sin flaggskeppsbutik i Stockholm. Lekmer lanserades även de under 2006 och köptes 2010 upp av Qliro Group.

Det är inte första uppköpet som görs, 2014 köpte man upp den brittiska barnklädeskedjan AlexandAlexa. Vad dagens uppköp kommer innebära för dig som kund är svårt att säga än så länge. Lekmer har dock haft stora problem med sitt lager och därmed leveranserna, detta är något som med all säkerhet kommer ses över med de nya ägarna på plats.
Publicerad av Rabatterat.se den 25 april 2017
Är billiga färgpatroner bara billiga?
En av de mest frustrerande, irriterande och ilskeframkallande situationer är när man har bråttom med att skriva ut några sidor och bläcket tar slut på de sista sidorna. Bläcket tar tydligen alltid slut när man som mest behöver det! Att sätta i nya bläckpatroner kan vara dyrt, speciellt om man tycker om att skriva ut foton, då bläcket tar slut mycket snabbare. Finns det billigare alternativ till originala färgpatroner? Javisst! Men är det bra då? Det hålls långa diskussioner om skrivarbläck och färgpatroner. Antingen hatar man billiga färgpatroner och re-fills eller så är man en stamkund av dessa.

Det viktigaste man måste tänka på är kvalité framför pris. Köper man kompatibla och originella patroner till sin skrivare behöver man inte förvänta sig större, eller några, problem. Men köper man patroner som endast är kompatibla men inte originella så gäller inte garantin på skrivaren om någonting gör fel. Fördelen är dock att det är billigare, och det brukar gå bra. InkClub har ett stort utbud av bläck för alla möjliga skrivare och modeller. Du kan hitta långa listor med specifika skrivarmodeller och kompatibla färgpatroner för var och en. En annan bra sak med InkClub är att du har 30 dagars ångerrätt, vilket är nästan dubbelt så många dagar andra sidor erbjuder.

Re-fill?
Att fylla på färgpatroner går snabbt och enkelt att utföra, inte mycket svårare än att fylla på ett glas mjölk. Om du tänker fylla på själv, så läs på hur man gör och kolla gärna på Youtube-videos som visar hur man fyller på bläck steg för steg. Lämnar du in skrivaren så försäkra dig om att personen vet hur man gör. Man kan även köpa sig påfyllningsvänliga patroner som tillåter en fylla på bläck hur många gånger som helst. Dem kan man kolla in hos bland annat digiview.se.

Slutsatsen är att man ska vara lite aktsam. Vill man spara pengar och köpa billigare så ska man åtminstone välja rätt färgpatroner. Ska man fylla på själv måste man tänka på att det finns möjlighet till att saker och ting går snett. Men inte alltid. Kommer man ihåg att inte fylla på för många gånger, och köpa nya färgpatroner med jämna mellanrum kommer det att gå bra.

Letar du efter butiker som erbjuder re-fill kits så kan du hitta dem hos bland annat Ö&B och Kjell & Company.
Publicerad av Rabatterat.se den 19 april 2017
Planera ditt festivalbesök och kom undan billigare
Musik! Möten! Folkfest!
Att åka på festival är verkligen en upplevelse som går utanpå mycket annat. För några dagar är du på besök i en alternativ värld med tusentals likar och nya musikupplevelser hela tiden. Just nu är det extra aktuellt då ett flertal festivaler nu har påbörjat eller helt och hållet släppt sina artister för 2017 års upplagor. Roskilde har släppt sina artister och Way Out West släpper nya artister löpande fram till festivalstarten.

Förutom din festivalbiljett och resan dit finns det några andra goda investeringar som verkligen är värda att göra. Det kan vara skillnaden mellan ett underbart evenemang och en ganska jobbig campinghelg.

Att packa med
Du behöver någonstans att sova, ett bra tält är en investering du aldrig kommer att ångra. Särskilt inte om det kommer ett kallt nattregn sådär som det ofta gör på sommaren. Outnorth har flera bra varianter. Du behöver också gummistövlar eller andra vattentäta skor för om det blir lerigt så kommer du förstöra dina andra skor och ändå bli våt om fötterna, kolla upp ett prisvärt par från Deichmann eller Stylepit.

Våtservetter är en galet praktisk lösning när det är långt mellan duscharna och ont om rinnande vatten. Finns på alla apoteks webbshoppar som Apoteket Hjärtat eller Apomera. Har du glasögon eller linser kan det vara värt att investera i endagslinser från Lenson eller Specsavers eftersom festivallivet inte är det mest hygieniska.

Att tänka över
Behöver du verkligen ha dina ballaste mest opraktiska kläder eller är det kanske skönare med bekväma funktionsplagg? Det finns alltid roliga återförsäljare på festivaler och du kan handla ett fint minne. Försök minimera din packning utan att välja bort komfort. Du kommer behöva varma plagg till kvällarna och bra sovattiraljer så kolla upp prisvärda alternativ om du inte redan har en bra sovsäck och regnkläder. En mössa är inte dumt heller, både för att hålla värmen och dölja festivalhåret. Du kan klara dig på mobilens ficklampa men du kanske ska investera i en powerbank från din Tele2 eller Telenor.

Det är också bra att ha med värktabletter, plåster, öronproppar, solskydd men tar du bara med tillräckligt med kontanter så går det mesta att lösa på plats.
Publicerad av Rabatterat.se den 17 april 2017
Betala kontant - spara pengar
Korten ökar köplusten
Föredrar du cash eller kort när du betalar i affären? Idag väljer en majoritet av de svenska konsumenterna att betala sina inköp med kort av olika slag. Det är lätt och smidigt och samtidigt slipper vi att ha fickorna fulla med växelmynt. Många studier har dock visat att vi använder mer pengar när vi betalar med kort än när vi betalar kontant. Vi blir dessutom mer benägna att göra spontana inköp och köpa grejer som vi kanske egentligen inte behöver. Psykologer som har forskat i köpbeteende har kommit fram till att vi riskerar att förlora känslan för pengarnas värde när vi betalar med kort. Det är lättare att konsumera när vi inte ser pengarna.

Kontanter ger budgetkontroll
Om du vill spara pengar och undvika onödiga inköp kan det löna sig att lämna korten hemma. Ett enkelt tips för att hålla sig till en bestämd budget är att ta ut en viss summa kontanter från bankomaten innan du besöker affären. I affären använder du sedan de pengarna när du handlar. Med en begränsad summa kontanter är det lättare att uppleva att det finns ett tak för hur mycket du kan spendera. Om du vill kan du ju alltid ha med dig korten som reserv, ifall du råkar handla för mer än den planerade budgeten.

Köp mat på nätet och undvik impulsköp
Att betala med kontanter är ett bra sätt att minska impulsköpen men det finns andra sätt. Ett tips är att göra matinköp på nätet. Mataffärerna på internet blir hela tiden fler och priserna blir bättre. Mat.se, Linas Matkasse och City Gross Matkasse är bara några av de många tjänster som erbjuder smidiga matleveranser. Genom att handla mat på nätet kan du i lugn och ro gå igenom vad du behöver och undvika impulsköpen. Samtidigt är det lätt att hålla reda på hur mycket du spenderar på mat varje vecka. Glöm inte att ta del av butikernas rabattkoder och erbjudanden!
Publicerad av Rabatterat.se den 15 april 2017
Det lilla extra utan att betala mer
Har du inget att sätta på dig?
Lugn i stormen sådana dagar har alla. Vissa dagar är fuldagar och inget av ens favoritplagg fungerar som de ska. Allt känns trångt, kliar och sitter obekvämt Eller så har du missat att boka tvättid och alla dina bästa plagg ligger på botten av tvättkorgen. Sällan har man heller så mycket pengar på klädkontot att man kan rusa iväg och handla en ny garderob på stört. Lösningen heter istället accessoarer, accessoarer, accessoarer. Väskor, hattar, handskar, smycken, sjalar - nyckelordet är tillbehör.

Det lilla extra
Ja du vet, det är den lilla detaljen som gör en outfit till något riktigt snyggt. Rätt sjal med rätt nonchalant knut. Den speciella men ändå smakfulla handväskan. Eller ett gnistrande strassmycke när resten är sobert svart. Att bli bra på att använda accessoarer är verkligen att höja sin garderob flera hundra procent. Bra väskor som skiljer sig från mängden hittar du på Väskan.com> Stilrena välgjorda produkter för citylivet, de har även riktigt fina paraplyer, necessärer, resväskor. Produkter som passar både honom och henne. Du kanske gillar att jobba med smycken också. Varför inte stora blingiga smycken från Glitter? Att inte bära örhängen är i princip att gå naken.

Sjalar
Det känns nästan som den ultimata accessoaren. Man kan ha lika många sjalar som året har dagar. Nästan. Det är så härligt att burra in sig i en varm stickad sjal när det är kallt ute och det är lika härligt att byta till en tunnare scarf när våren äntligen är kommen men kvällarna fortfarande är lite kyliga. De riktigt stora sjalarna fungerar som saronger på stranden på sommaren och man kan säkert bära både bebisar och mindre hundar i dem också. Ett ställe som har snygga sjalar är Asos, de lyckas göra accessoarer som känns både moderiktiga och hållbara. Ett stort plus är att där går det att hitta sånt som det inte redan känns som att alla har. För visst vill vi alla känna oss lite unika. Så sätt igång darlings, unna dig en ny accessoar redan idag.
Publicerad av Rabatterat.se den 13 april 2017
Billiga presenttips till mors dag
Söndagen den 28 maj är mors dag, det perfekta tillfället för alla söner och döttrar att visa hur mycket de älskar och uppskattar sin mamma. Ett enkelt sätt att göra detta på är att ge bort en fin present. Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska köpa för något, och ibland tillåter inte plånboken att man handlar allt det man kanske skulle vilja. Som tur är finns det dock några presenter som alltid brukar gå hem hos mödrar, och som de flesta plånböcker klarar av utan att bli totalt uttömda.

Mödrar i alla åldrar uppskattar såklart att känna sig vackra. Hos Beauty Planet kan du välja bland ett stort och brett utbud av smink och hudvårdsprodukter till riktigt bra priser. Doftljus och rumsdofter är andra presenter som brukar uppskattas av mammor och som man ofta brukar kunna komma undan med att köpa billigt. De är perfekta att använda innan man ska få främmande, eller bara för att fräscha upp i hemmet. Rumsdofter med pinnar, såkallade "fragrance sticks", är särskilt bra eftersom de kan räcka väldigt länge och det även går att kontrollera doftens styrka. För att spara på doften och samtidigt få en svagare arom använder man helt enkelt färre pinnar. På eleven.se kan du köpa allt från doftljus och rumsdofter till parfymer och ett stort antal skönhetsprodukter, allt till en billig peng.

De som av olika anledningar inte har möjlighet att träffa sin mamma på hennes speciella dag kan istället skicka en present eller ett blombud. Det brukar vara lite dyrare att köpa blommor på speciella högtider som mors dag och alla hjärtans dag, detta då efterfrågan på blommor är väldig hög just dessa dagar. Om det är tunnt i plånboken kan det därför vara smart att beställa blommorna någon dag innan istället. Mamma blir nog väldigt glad av en sådan överraskning oavsett vilken dag det handlar om, och det viktigaste är ju att hon blir glad. Interflora har många vackra blommor att välja bland till ett bra pris, och du kan skicka hem dem så att hon får dem på mors dag eller innan.
Publicerad av Rabatterat.se den 12 april 2017
Skönare, snyggare, billigare träning
Visst är det svårt att inte vara säsongsbunden när det kommer till löpning. Därför är våren extra härlig. Det är tufft för vem som helst att förmå sig att nöta på ett löpband under vinterhalvåret men att springa i Guds fria natur - det är minsann något helt annat. Vill man så kan man kompensera för bristande flås med snygga träningskläder och varje ny säsong är ett tillfälle att unna sig. Till exempel nya löparskor från Keller Sports, skorna är ju som alla vet den viktigaste komponenten i löpträning och det är viktigt att inte springa i gamla dåliga skor om man vill minimera risk för skador.

Men de flesta av oss vill ju gärna vara fina på hela kroppen när vi tränar så passa på att kolla in utbudet av träningskläder på JD Sports. Herregud vad mycket snyggt. Risken finns att ingen kommer träna en sekund utan istället bara klubba i sportigt chica plagg från de stora sportmärkena. Är det inte så att om man inte orkar träna så hjälper det ändå hälsan lite om man klär sig sportigt?

Bad och sol
Träning är ju då mycket mer än löpning, även om man helst vill träna utomhus när det nu äntligen blivit säsong för det. Men det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. Köp bra träningsanpassade badkläder från till exempel Sportamore och kombinera sommarens många bad med lite simträning. Men kom ihåg att använda SPF, bra billiga solskydd hittar du bland annat på Apotea och de skyddar både mot cancer och rynkor så tänk på det när du hänger på stranden i sommar.

En bra grej som kommit starkt på senare år är alla utegym. Så härligt att stå ute och lyfta tungt Det är liksom den ultimata uteträningen att jogga lätt till ett utegym och köra lite styrka sedan jogga lätt hem igen. Man kan med fördel ha med en snygg vattenflaska och en proteinbar så man inte tappar sugen i en snygg och praktisk löparryggsäck från Wiggle. Glöm för allt i världen inte att stretcha när du kommer hem. Även om du är trött och det inte ger ett så tydligt resultat. Om man fuskar med stretchen straffar det sig alltid i längden. För löpare innebär det ofta korta och stumma hamstrings så ta ett gott råd och se till att ha ork kvar att stretcha.
Publicerad av Rabatterat.se den 10 april 2017
Stressade mamman sparar tid och pengar på näthandel
Det är svårt att få vardagen att gå ihop med jobb och barn, speciellt om man också står mitt uppe i karriären. Fritidsaktiviteter för barn mellan matlagning, tvätt, disk, läxor och småhandel minskar ner den lediga tiden till små plaskhål i vardagen. Genom att planera dina inköp i lugn och ro på nätet, får du tid över till annat och sparar pengar på köpet.

Den smarta mamman handlar på nätet. Du slipper springa runt på stan med barn som är trötta och hungriga efter en lång dag på dagis. Det irrationella köpbeteendet ökar när du inte håller huvudet kallt och handlar utan att egentligen veta vad du söker efter. Barnen springer runt och leker kurragömma bland klädkarusellerna och storleken du skulle ha tog slut. Du måste springa till nästa affär som inte heller har det du behöver, du tröttnar och åker hem utan att ha handlat något. Genom att handla på nätet kan du få ut mer av din shopping. Här kommer några tips:

1. Handla gärna på nätet efter att barnen har lagt sig. Du kan koncentrera dig och har tid att välja i lugn och ro. Finns inte storleken? Inga problem. Du får tips på liknande produkter genom en enkel knapptryckning.
2. Skriv ner en lista på vad du behöver, gärna löpande. Det är ofta förbrukningsvaror och det som slits ut som behöver fyllas på. Mera underkläder, extra mjukisbrallor till dagis eller nya gummistövlar. Fyll på listan allteftersom sakerna går sönder, när barnen behöver nya klädstorlekar eller kläder till en ny säsong.
3. Du kan låta barnen vara med och bestämma. I affärerna ställs barnen för alldeles för många val och ju yngre barnen är desto svårare är det för dem att bestämma sig. Du väljer några plagg och plockar ner dem i din varukorg. Låt dem få titta på vilka de vill ha innan du skickar iväg beställningen. Du behöver inte ens göra det samma dag.
4. Håll utkik efter rabatter till dina favoritbutiker. Du hittar dem bland annat här på Rabatterat.se, via butikernas nyhetsbrev, på Facebook och flera andra ställen. Här finns pengar att spara!

Genom att handla på nätet behöver du inte ha bil, skaffa barnvakt eller planera hela dagar i stora shoppingcentrum. Du handlar precis det du behöver, kan planera dina inköp och du slipper impulsköpen när barnen drar åt olika håll. På det här sättet sparar du tid och får pengar över till annat, kanske en semesterresa som du bokar på nätet.
Publicerad av Rabatterat.se den 8 april 2017
En lyxig garderob behöver inte kosta skjortan
Alla vill vi ha en unik garderob, en garderob som uttrycker vår personliga stil. I de allra flesta fall vet vi vilka plagg vi vill ha. Kanske drömmer man om vissa outfits och kombinationer som skulle vara perfekta vid vissa valda tillfällen. För många av oss realiseras dock inte de där drömmarna fullt ut. Anledningen till detta stavas ofta E K O N O M I. Att ha högkvalitativa kläder, fina märken och exklusiva kollektioner i sin garderob är verkligen inte en regel i de allra flesta hem utan snarare ett undantag. Som tur är finns det flera sätt att komma runt denna problematik utan att man för den sakens skull ska behöva tumma på märke, kollektion eller kvalitet.

Den enorma trenden att köpa kläder på second hand och leta efter vintagefynd har knappast dött ut. Tvärtom har den snarare spritt sig. Tidigare var det i princip bara i fysiska butiker som man kunde göra ovanstående fynd. Nu har tiden dock kommit för second hand och vintagekläder att göra entré på cyberspace!

Fler och fler butiker börjar sälja klassiska kläder i bra skick till fantastiska priser på nätet. Den mest klassiska aktören torde vara Beyond Retro, den brittiska kedjan som även fått stort fäste på den svenska marknaden. Deras webbshop uppdateras ständigt med spännande och unika plagg till rimliga priser. Även en butik som Herr Judit har fantastiska priser, men säljer i regel mer exklusiva plagg vilket triggar priset något. Ytterligare ett alternativ är såklart att ta en titt på vårt stora utbud av rabattkoder på kläder.

Det absolut bästa tipset är dock att börja fynda via Tradera. Tradera har funnits på nätet i många år nu, men det är först på sistone som det börjat dyka upp faktiska butiker på Tradera. Det rör sig alltså om företag som i princip uteslutande bedriver sin verksamhet med Tradera som plattform. Ett ypperligt exempel på detta är företaget Sellpy som har baserat hela sitt koncept på att sälja produkter via Tradera. Sellpy fungerar på så sätt att vem som helst får skicka in sina gamla kläder och prylar, vilket Sellpy sedan noga går igenom och sedan väljer vilka produkter som är fina och prisvärda nog att gå ut till försäljning och vilka som inte riktigt håller måttet och således skänks bort i välgörande syfte. På Sellpy kommer du kunna hitta alla klassiska märkeskläder till en spottstyver av priset du får betala i butik. In och fynda nu!
Publicerad av Rabatterat.se den 5 april 2017
Spara pengar på hunden
Hundägare spenderar pengar på allt från godis och kläder till spa-upplevelser och till och med privata hundhotell. Det kan vara roligt att ibland spendera lite extra pengar och skämma bort hunden, men det bästa sättet att visa kärlek till sin hund är dock att se till att den får sina basbehov uppfyllda med en näringsfull diet, motion, preventiv vård och såklart mycket kel. Här kommer lite information om hur du kan visa din trofasthet till din hund och samtidigt spara pengar.

Håll hunden frisk
Att förebygga vanliga hundsjukdomar och hålla hunden frisk är viktigt och kan hjälpa din ekonomi genom att du undviker dyra utgifter för veterinärvård. Medicin mot dirofilaria immitis (hjärtmask) brukar oftast säljas i kombo-pack som inkluderar medicin mot fästingar och loppor. Men det är bara medicinen mot hjärtmask som behövs varje månad. Oftast räcker lopp-medicin längre än en månad så du kan enkelt spara in pengar på att undvika dessa kombo-pack och istället köpa medicinerna separat.

Klipp klor och hår själv
Grooming kan bli en dyr utgift i längden - ibland kan det verka som att man inte hinner hem från veterinären förrän klor och hår redan har växt ut igen. Du kan spara in mycket pengar genom att klippa klor och hår själv. På Zooplus.se kan du hitta groomingverktyg till rimliga priser. En bra sax och en kloklippare är en liten investering som du i längden kan tjäna mycket på.

Motion
Regelbunden motion är något av det viktigaste för att en hund ska kunna leva ett långt och hälsosamt liv. Man kan göra det roligare, och till en del av sin egen motion genom att cykla eller springa med hunden bredvid. Det är dock viktigt att man anpassar mängden motion efter hundras, eftersom vissa raser kräver mycket motion medan andra raser kräver väldigt lite motion och faktiskt kan bli sjuka om de tar ut sig för mycket.

Hundförsäkring
Med en hundförsäkring slipper du göra svåra val och kan spara in stora summor när olyckan väl är framme. Du behöver inte ägna en tanke åt att överväga huruvida din ekonomi tillåter att hunden får vård eller om den måste somna in. Det finns många prisvärda alternativ att välja bland och oftast betalar man bara en mindre summa varje år för att fortsätta hålla hunden försäkrad.

Publicerad av Rabatterat.se den 3 april 2017
Nätshoppa med hjälp av podcasts
Ingen har väl undgått den enorma vågen av nya podcasts som har vällt in över såväl Sverige som resten av världen under det senaste årtiondet. Flertalet av poddarna drivs av stora välkända namn, men det finns även exempel på personer som blivit kända genom att just ha startat en, eller flera, poddar. På senare tid har dessutom influencer marketing blivit ett etablerat sätt för företag att marknadsföra sig själva och sina produkter. Influencer marketing går som bekant ut på att ett företag sponsrar en eller flera personer med sina produkter i syfte att dessa personer ska marknadsföra dem i sina sociala medier och övriga kanaler.

Nu har vi kommit till den punkten att influencer marketing börjat komma in i poddarnas värld. I en podcast är det dock svårt att visa upp en viss vara eller tjänst, utan allt som oftast får man bara ta del av en beskrivning från de som bedriver poddarna. Detta är inte alltid helt konsumentvänligt i och med att det är svårt för lyssnaren att skapa sig en uppfattning om något genom att bara höra någon beskriva produkten. Detta har allt fler företag tagit till sig och gjort något åt! Nuförtiden är det fler och fler podcasts som visserligen blir sponsrade av företag, men med skillnaden att de även inkluderar lyssnaren i detta. För oss som är vana podcast-lyssnare är det här ingen större nyhet, men för den som inte har lyssnat särskilt mycket på podcasts tidigare kan vi berätta att det blir allt vanligare att man som lyssnare får exklusiva erbjudanden på vissa varor och tjänster som erbjuds genom poddarna.

Dessa exklusiva erbjudanden ges i regel ut som rabattkoder som lyssnaren sedan kan lösa in på företagets hemsida för att få ett billigare pris på produkten i fråga. Vill du därför ta del av fantastiska erbjudanden är det därför ett hett tips att börja lyssna mer på podcasts och då specifikt de med allra flest lyssningar som till exempel Alex & Sigge, Filip & Fredrik, Fredagspodden med flera. Erbjudanden kan röra alltifrån billiga ljudböcker till allmänna bonuscheckar och klädkampanjer. In och lyssna nu!
Publicerad av Rabatterat.se den 2 april 2017
Kan du spara pengar på att vara otrogen?
Dagens mobilmarknad kryllar av abonnemang som lockar med extrapriser, låga månadsavgifter och gratis mobiltelefoner. Men vilket är egentligen billigast, att stanna kvar hos en leverantör och stiga i lojalitetsstatus eller byta operatör när ett mer attraktivt erbjudande dyker upp?

Onlineresearch kan spara pengar
Den som väljer att vara lojal mot sin mobiloperatör kan tänkas bli belönad för sin trofasthet. Detta beror dock på vilken operatör man valt, eftersom långt ifrån alla bolag erbjuder sänkta priser för lojala kunder. Det lönar sig alltid att snoka runt lite på forum online för att få sig en bild av vilka bolag som kan tänkas erbjuda extrasaker för att behålla sin kundkrets.

Teliakunder blir utan belöning
Telia är ett bra exempel på företag som inte uppskattar vad man har. Deras erbjudande är likadana vare sig kunden i fråga aldrig har haft ett abonnemang hos dem eller om man har varit bunden till företaget sedan trettio år tillbaka. Ibland kan det slinka in en eller annan bonuskampanj, men knappast tillräckligt bra nog att vänta på.

3 hyllar sina stammisar
3 å andra sidan, är ganska bra på att uppmärksamma sina stammisar. Ett tag fick trogna kunder 40 % lägre pris på sina abonnemang, vilket känns som en skaplig deal. Det kommer med jämna mellanrum nya erbjudanden som är ämnade att hålla kvar kunderna, oftast genom telefonsamtal när bindningstiden börjar närma sig sitt slut. En ny mobiltelefon brukar vara en huvudkaraktär i dessa erbjudanden, så det kan definitivt löna sig att vänta ut 3 tills abonnemanget håller på att ta slut. Du kan även kolla in våra rabattkoder & erbjudanden till Tre innan du beställer för att inte gå miste om en schysst rabatt.

Nya på marknaden
De nyare operatörerna som Hallon och Vimla är företag som är väl medvetna om att det finns tusentals kunder som hellre jagar lägsta priser istället för att stanna hos ett och samma bolag. Det kan vara värt att teckna sig hos ett sådant företag om man är medveten om att ens val antagligen inte kommer leda till något extrabilligt erbjudande.

Lite otrohet kan löna sig ibland
Om det faktiskt lönar sig att byta operatör med jämna mellanrum eller stanna kvar är upp till varje användare att bestämma. Men om det är billiga abonnemang man är ute efter och inte en guldstjärna för trogen tjänst kan det nog löna sig att vänstra då och då.
Publicerad av Rabatterat.se den 30 mars 2017
Middagstips med stram budget
De allra flesta av oss vill äta god och nyttig mat, men många tror att det är svårt att få till hälsosamma middagar till vardags om man har en mycket stram budget att röra sig med. Så är inte alls fallet! Genom planering och medvetna val när det gäller inköp är det faktiskt ganska enkelt. Här kommer några tips på vad man kan tänka på för att få till vällagade middagar till vardags, även med stram budget.

Laga storkok! Detta kan inte upprepas många gånger nog, i synnerhet när vi pratar kostnadseffektivitet. Genom att laga ett storkok av familjens favoriträtt för att sedan frysa in ett flertal portioner kan man spara mycket pengar. Dessa är utmärkta att plocka fram till matlådor på jobbet eller på vardagskvällar då tiden inte räcker till.

Handla efter säsong. När man handlar mat gör man klokt i att handla färskvaror som frukt och grönt efter säsong eftersom att säsongsvaror ofta har kraftigt nedsatta priser.

Genom att jämföra priser mellan olika butiker kan man undvika att betala överpris för olika varor. Det är bra att kolla reklamblad och liknande innan det är dags att åka och handla. Det kan kännas lite omständigt att behöva dela upp inköpen mellan flera olika butiker, men faktum är att man faktiskt kan spara många kronor genom att göra på det här sättet.

Håll utkik efter extrapriser. Om en butik har extrapris på en speciell vara kan man försöka köpa på sig av just den produkten. Mycket går att frysa in för att använda vid ett senare tillfälle.

Baka själv. Att äta hembakt bröd till frukost är något som ofta förknippas med lyx, men det finns många fler fördelar med att baka själv. Kostnaderna för ingredienserna uppgår till ungefär 30% av kostnaden för att köpa färdigt bröd i butiken. Dessutom vet man exakt vad som finns i brödet, och man kan med fördel utesluta onyttiga tillsatsämnen. Två flugor i en smäll!

Det finns många knep att ta till för att sänka matkostnaderna, men ofta handlar det bara om planering och att göra medvetna val i butiken. För att spara några extra kronor och samtidigt testa att handla din online har vi en rabattkod till Mat.se som du kan använda vid ditt första köp i butiken.
Publicerad av Rabatterat.se den 29 mars 2017
5 tekniker som gör prisjämförelsesidor mer effektiva
Vi lever i en tid där fler och fler produkter och tjänster introduceras på marknaden. Internet ger oss tillgång till ett överskott av information när det gäller mängder av olika varor samt en virtuell vägbeskrivning till affärerna som erbjuder dem. Det är lätt hänt att man är intresserad av att handla en endaste sak men sitter med ett flertal förslag som skiftar i pris och kvalitet. För att slippa förvirringen och irritationen som sådana sökningar skapar kan man använda sig av prisjämförelsesidor.

Prisjämförelsesidor – den lätta vägen till den rätta varan
Vad är en webbsida som gör prisjämförelser? Det är ett färdigt nätverk som erbjuder olika former av jämförelse mellan produkter och tjänster. Det kan vara allt från mat till res- och bilservicepriser. Sidorna samlar de olika affärerna eller tjänsteföretagen som erbjuder samma vara. Det är ett fungerande, och i många fall kostnadseffektivt, verktyg för att kunna orientera sig genom det massiva utbudet av artiklar och tjänster som intresserar. Exempel på sajter som duy kan använda dig av för att jämföra priser är Prisjakt och Pricerunner. Söker du efter hotell så ska du däremot ta en titt på Trivago.se och Momondo föratt hitta det bästa priset på din nästa hotellbokning.

Se upp för fallgroparna
Prisjämförelsesidor är användbara och hjälper oss med att fatta det rätta beslutet när det gäller ett inköp. Man kan förbättra sina sökresultat med olika söktekniker. Exempel på dessa finns nedan:

  • Använd dig alltid av mer än en sida – kom ihåg att en enskild webbutvecklare sällan kan täcka allt som finns på marknaden.
  • Dubbelkolla dina preferenser – ta dig tid att konstruera din sökning på bästa sätt och kontrollera alla komponenter som sökmotorn ska inkludera i resultatet.
  • Kvalitet och pris är något som går hand i hand oberoende av vad man söker efter. Många prisjämförelsesidor ger de billigaste förslagen först.
  • Se upp för extra tillbehör du inte behöver. Många tjänster och varor har högre priser på grund av olika attribut du egentligen inte är ute efter. Exkludera dessa från din sökning.
  • Kombinera gärna prisjämförelserna med recensioner på nätet eller slutför sökningen genom att rådfråga en bekant.

Investera försiktigt och mät resultaten noga. Det är det bästa rådet när det gäller ett inköp, speciellt om det handlar om ett viktigt val, såsom bilinköp eller någon form av försäkring.
Publicerad av Rabatterat.se den 28 mars 2017
Spara pengar i vardagen med våra spartips
Att tacklas med en tuff ekonomi är något vi alla gör då och då. Genom att göra små men väl medvetna val i vår vardag kan vi faktiskt dra ner kostnader ganska rejält när det gäller våra vardagsinköp. Här kommer några enkla sparknep som kan göra att kronorna räcker betydligt längre.

Det första tipset handlar om matinköp. För att dra ner på kostnaden för mat så kan man jämföra butikernas olika alternativ - det kan skilja ganska markant från en butik till en annan. När det gäller frukt och grönsaker är det smart att handla efter säsong, då brukar priserna vara rejält nersatta på utvalda produkter. Ett ytterligare tips kan vara att handla maten på nätet hos butiker som Mat.se om du inte har nära till en lågprisbutik, då sparar du både tid och pengar på dina inköp.

Tips nummer två handlar om försäkringar och andra typer av återkommande räkningar. Det är smart att regelbundet jämföra sina försäkringar med andra försäkringsbolag. Genom att jämföra regelbundet kan man spara många hundralappar. När man ändå är igång så kan man även se över behovet av tv-kanaler, mobilabonnemang, dyra tekniska apparater och andra lyx-produkter. Ofta betalar vi onödigt höga summor för sådant vi faktiskt inte behöver ha.

Sänk värmen inomhus! Oavsett om man bor i hyreslägenhet eller i hus så är kostnaden för värme (eller kyla) ofta ett bekymmer. Genom att sänka värmen ett par grader inomhus kan man faktiskt spara flera hundralappar per månad.

Köp begagnat. På köp- och säljsidor som Blocket och Tradera hittar man allt mellan himmel och jord. Att köpa kläder, heminredning, bilar och teknik i andra hand är både klimatsmart och ekonomiskt. Man kan också sälja sina gamla saker som man inte använder på samma sidor. På så sätt kan man alltså tjäna pengar samtidigt som man får mer utrymme hemma.

Sluta röka och snusa. Det här är både dyra och ohälsosamma vanor. Genom att sluta röka och snusa så tjänar man in många tusenlappar varje år samtidigt som hälsan förbättras väsentligt både för dig själv och dina nära.

Det finns oerhört många små tips och tricks man kan ta till i vardagen för att dra ner på kostnaderna. Många gånger handlar det bara om att synliggöra dåliga vanor. Medvetna val gör stor skillnad.
Publicerad av Rabatterat.se den 21 mars 2017
10 tips för hur du sparar pengar när du handlar online
Online shopping är något som vi sysslar allt mer med. I lugn och ro kan vi luta oss tillbaka och göra genomtänkta fynd. Det finns möjligheter att spara både en och annan krona. Här kommer 10 tips på hur du kan spara pengar när du handlar online.

1. Undvik dynamisk prissättning
Genom cookies och sökhistorik samlas information om dig som priser regelbundet anpassas efter. Undvik detta genom att logga ut från konton som Facebook och e-mailkonton och byt till inkognitoläge (privat) i din webbläsare och/eller rensa cookies.

2. Shoppa rätt dag
Priserna varierar mellan olika dagar inom vissa branscher, speciellt när det kommer till resor, och det kan löna sig att undersöka statistiken för hur priserna ändrar sig.

3. Bli medlem
Många företag erbjuder välkomsterbjudanden till sina kunder och handlar du där återkommande så finns det ofta möjlighet att samla poäng som genererar framtida presentkort eller rabatt.

4. Registrera flera e-mailadresser
Samla fler rabattkuponger hos en försäljare genom att registrera dig med flera e-mailadresser.

5. Lämna varor i kundkorgen
Vissa företag sänder då erbjudanden till dig för att uppmuntra köpet.

6. Jämför priser enkelt
Använd smarta tillägg i din webbläsare som automatiskt jämför priser. Alternativt besök en sida som hämtar in och jämför priser på olika produkter.

7. Återbetalning vid prissänkning
Efterfråga återbetalning om priset gick ned dagarna efter ditt köp.

8. Rabattkodssajter
Hemsidor som samlar rabattkoder och erbjudanden till butiker på nätet likt Rabatterat.se gör. Tack vare en stor mängd besökare kan sajterna ta fram exklusiva rabatter till populära butiker som ger dig en billigare varukorg.

9. Kontakta kundservice
Kundservice kan ibland erbjuda priser för just dig. Våga ta kontakt och visa intresse för specifika produkter. Har rabattkupongen gått ut häromdagen? Kontakta kundservice och se vad de kan erbjuda dig.

10. Testa nya produkter
Sist men inte minst, våga testa nya produkter. Billigare alternativ betyder inte nödvändigtvis sämre. Det värsta som kan hända är att du får återgå till gamla favoriten. Kanske hittar du en ny favorit som du dessutom sparar pengar på.
Publicerad av Rabatterat.se den 20 mars 2017
Res budgetsmart till Grekland
Att resa till solen och värmen i Grekland behöver inte kosta en förmögenhet. Det finns några beprövade knep som du kan ta till för att kunna resa både oftare och billigare.

Att boka flygbiljett
Det första steget är att boka flyg. Även om du ska resa till en destination dit du kan åka på charterresa blir det ofta billigare att fixa ditt eget paket med flyg och hotellrum separat. Lågprisflygen har de billigaste biljetterna om du bokar i god tid. Är du ute i sista minuten kan det löna sig att kolla charterbolagens erbjudanden om endast flyg. Ibland är det smartast att utnyttja deras enkelbiljetter.

Boka hotellrum
Det billigaste alternativet hittar du genom bokningssajter som till exempel Hotels.com eftersom de ofta har förmånliga avtal med hotellen. Speciellt under högsäsongen är det bästa alternativet. Bokar man privat under månaderna juli och augusti är priserna mycket höga. Under lågsäsongen däremot kan det ibland löna sig att boka direkt från hotellet. Nuförtiden finns även fler alternativ för semesterboende, att hyra en lägenhet eller hus av en privatperson via Airbnb har till exempel växt enormt de senaste åren.

Var smart på resmålet
Mycket pengar brukar gå åt till mat, dryck och utflykter. Här kan man göra stora besparingar men ändå njuta av god mat och fina upplevelser. Har du provat gyros? Det är Greklands gatuköksmat som består av pitabröd fyllt med kött, yoghurt, tomat, lök och friterad potatis. En sådan sådan kostar ungefär 20 kronor och man blir mätt på en. Vill du sitta ner på en restaurang utan att bli ruinerad ska du söka upp enkla tavernor som ligger utanför turiststråken. I små byar är prisnivån mycket lägre än vid hamnpromenadens fina ställen. Oftast smakar maten mycket mer också vid de små ställena. Att åka på utflykt och utforska ön eller området är en upplevelse. Här ska du undvika charterbolagens utflykter som är mycket dyra. Leta reda på en lokal turistbyrå som erbjuder samma turer till halva priset eller varför inte åka med lokalbussen. Föredrar du att hyra bil ska du heller inte välja första bästa uthyrare. Gör en research och välj den som har bäst pris men som ändå inte gör avkall på försäkringsvillkoren.
Publicerad av Rabatterat.se den 16 mars 2017
Handla nyårsklänningen billigare på nätet
Att ge sig ut i butikerna för att hitta den perfekta nyårsklänningen kan kännas som en snudd på omöjlig uppgift. Hur ska man ha tiden och energin mitt i allt annat som måste göras? Framför allt, när jag väl har hittat min drömklänning, hur vet jag då att jag får den till det bästa priset? Du kan vara lugn. Här på Rabatterat.se kan du nu snabbt och smidigt hitta rabattkoder och förmånliga erbjudanden från flera attraktiva internetbutiker. Det behöver inte vara dyrt eller komplicerat att vara fin, så sätt igång att hitta den perfekta nyårsklänningen!

Du kan säkert känna igen dig i känslan av att vilja fixa till dig lite extra med hjälp av något nytt och fräscht i garderoben. Vad passar då bättre än att slå till på den perfekta nyårsklänningen? Den där klänningen som sätter pricken över i och gör en bra kväll ännu bättre. Därför kan du nu, med hjälp av oss på Rabatterat.se snabbt få en överblick över de senaste rabattkoderna och förmånliga erbjudandena hos internetjättar såsom Nelly, Stylepit och ASOS, för vem vill inte känna sig lite extra fin på årets sista dag? Oavsett om du är ute efter den färgsprakande paljettklänningen till det stora nyårspartyt eller den ännu lyxigare varianten som passar bättre till trerättersmiddagen, här finns nyårsklänningar för alla tillfällen och plånböcker. Du slipper dessutom den jäktiga shoppingrundan i de fullproppade butikerna tillsammans med andra julstressade människor, en shoppingrunda som tyvärr ändå ofta resulterar i ett halvdant köp för att du helt enkelt inte hann prova ordentligt.

Gör det istället online. Ta dig tid att med vår hjälp få en bra överblick över var du gör de bästa klippen. Några minuter, några klick och vips så har du sparat både tid och pengar som du istället kan lägga på annat. Håll det enkelt, håll det billigt och låt det kännas roligt att vara fin!
Publicerad av Rabatterat.se den 13 december 2016