Är billiga färgpatroner bara billiga?

En av de mest frustrerande, irriterande och ilskeframkallande situationer är när man har bråttom med att skriva ut några sidor och bläcket tar slut på de sista sidorna. Bläcket tar tydligen alltid slut när man som mest behöver det! Att sätta i nya bläckpatroner kan vara dyrt, speciellt om man tycker om att skriva ut foton, då bläcket tar slut mycket snabbare. Finns det billigare alternativ till originala färgpatroner? Javisst! Men är det bra då? Det hålls långa diskussioner om skrivarbläck och färgpatroner. Antingen hatar man billiga färgpatroner och re-fills eller så är man en stamkund av dessa.

Det viktigaste man måste tänka på är kvalité framför pris. Köper man kompatibla och originella patroner till sin skrivare behöver man inte förvänta sig större, eller några, problem. Men köper man patroner som endast är kompatibla men inte originella så gäller inte garantin på skrivaren om någonting gör fel. Fördelen är dock att det är billigare, och det brukar gå bra. InkClub har ett stort utbud av bläck för alla möjliga skrivare och modeller. Du kan hitta långa listor med specifika skrivarmodeller och kompatibla färgpatroner för var och en. En annan bra sak med InkClub är att du har 30 dagars ångerrätt, vilket är nästan dubbelt så många dagar andra sidor erbjuder.

Re-fill?

Att fylla på färgpatroner går snabbt och enkelt att utföra, inte mycket svårare än att fylla på ett glas mjölk. Om du tänker fylla på själv, så läs på hur man gör och kolla gärna på Youtube-videos som visar hur man fyller på bläck steg för steg. Lämnar du in skrivaren så försäkra dig om att personen vet hur man gör. Man kan även köpa sig påfyllningsvänliga patroner som tillåter en fylla på bläck hur många gånger som helst. Dem kan man kolla in hos bland annat digiview.se.

Slutsatsen är att man ska vara lite aktsam. Vill man spara pengar och köpa billigare så ska man åtminstone välja rätt färgpatroner. Ska man fylla på själv måste man tänka på att det finns möjlighet till att saker och ting går snett. Men inte alltid. Kommer man ihåg att inte fylla på för många gånger, och köpa nya färgpatroner med jämna mellanrum kommer det att gå bra.

Letar du efter butiker som erbjuder re-fill kits så kan du hitta dem hos bland annat Ö&B och Kjell & Company.
Rabatterat.se

Rabatterat.se

19 april 2017