Middagstips med stram budget

De allra flesta av oss vill äta god och nyttig mat, men många tror att det är svårt att få till hälsosamma middagar till vardags om man har en mycket stram budget att röra sig med. Så är inte alls fallet! Genom planering och medvetna val när det gäller inköp är det faktiskt ganska enkelt. Här kommer några tips på vad man kan tänka på för att få till vällagade middagar till vardags, även med stram budget.

Laga storkok! Detta kan inte upprepas många gånger nog, i synnerhet när vi pratar kostnadseffektivitet. Genom att laga ett storkok av familjens favoriträtt för att sedan frysa in ett flertal portioner kan man spara mycket pengar. Dessa är utmärkta att plocka fram till matlådor på jobbet eller på vardagskvällar då tiden inte räcker till.

Handla efter säsong. När man handlar mat gör man klokt i att handla färskvaror som frukt och grönt efter säsong eftersom att säsongsvaror ofta har kraftigt nedsatta priser.

Genom att jämföra priser mellan olika butiker kan man undvika att betala överpris för olika varor. Det är bra att kolla reklamblad och liknande innan det är dags att åka och handla. Det kan kännas lite omständigt att behöva dela upp inköpen mellan flera olika butiker, men faktum är att man faktiskt kan spara många kronor genom att göra på det här sättet.

Håll utkik efter extrapriser. Om en butik har extrapris på en speciell vara kan man försöka köpa på sig av just den produkten. Mycket går att frysa in för att använda vid ett senare tillfälle.

Baka själv. Att äta hembakt bröd till frukost är något som ofta förknippas med lyx, men det finns många fler fördelar med att baka själv. Kostnaderna för ingredienserna uppgår till ungefär 30% av kostnaden för att köpa färdigt bröd i butiken. Dessutom vet man exakt vad som finns i brödet, och man kan med fördel utesluta onyttiga tillsatsämnen. Två flugor i en smäll!

Det finns många knep att ta till för att sänka matkostnaderna, men ofta handlar det bara om planering och att göra medvetna val i butiken. För att spara några extra kronor och samtidigt testa att handla din online har vi en rabattkod till Mat.se som du kan använda vid ditt första köp i butiken.
Rabatterat.se

Rabatterat.se

29 mars 2017