Rabattkoder till Mat.se

Till butiken

Missa inga rabattkoder till Mat.se, gå med i vårt nyhetsbrev!

Butiker liknande Mat.se

Populära butiker i samma kategori som Mat.se. Se alla butiker inom kategorin mat.

Mat.se Spartips från Rabattbloggen

Läs alla våra inlägg om att spara pengar i rabattbloggen.
Betala kontant - spara pengar
Korten ökar köplusten
Föredrar du cash eller kort när du betalar i affären? Idag väljer en majoritet av de svenska konsumenterna att betala sina inköp med kort av olika slag. Det är lätt och smidigt och samtidigt slipper vi att ha fickorna fulla med växelmynt. Många studier har dock visat att vi använder mer pengar när vi betalar med kort än när vi betalar kontant. Vi blir dessutom mer benägna att göra spontana inköp och köpa grejer som vi kanske egentligen inte behöver. Psykologer som har forskat i köpbeteende har kommit fram till att vi riskerar att förlora känslan för pengarnas värde när vi betalar med kort. Det är lättare att konsumera när vi inte ser pengarna.

Kontanter ger budgetkontroll
Om du vill spara pengar och undvika onödiga inköp kan det löna sig att lämna korten hemma. Ett enkelt tips för att hålla sig till en bestämd budget är att ta ut en viss summa kontanter från bankomaten innan du besöker affären. I affären använder du sedan de pengarna när du handlar. Med en begränsad summa kontanter är det lättare att uppleva att det finns ett tak för hur mycket du kan spendera. Om du vill kan du ju alltid ha med dig korten som reserv, ifall du råkar handla för mer än den planerade budgeten.

Köp mat på nätet och undvik impulsköp
Att betala med kontanter är ett bra sätt att minska impulsköpen men det finns andra sätt. Ett tips är att göra matinköp på nätet. Mataffärerna på internet blir hela tiden fler och priserna blir bättre. Mat.se, Linas Matkasse och City Gross Matkasse är bara några av de många tjänster som erbjuder smidiga matleveranser. Genom att handla mat på nätet kan du i lugn och ro gå igenom vad du behöver och undvika impulsköpen. Samtidigt är det lätt att hålla reda på hur mycket du spenderar på mat varje vecka. Glöm inte att ta del av butikernas rabattkoder och erbjudanden!
Publicerad av Rabatterat.se den 15 april 2017
Middagstips med stram budget
De allra flesta av oss vill äta god och nyttig mat, men många tror att det är svårt att få till hälsosamma middagar till vardags om man har en mycket stram budget att röra sig med. Så är inte alls fallet! Genom planering och medvetna val när det gäller inköp är det faktiskt ganska enkelt. Här kommer några tips på vad man kan tänka på för att få till vällagade middagar till vardags, även med stram budget.

Laga storkok! Detta kan inte upprepas många gånger nog, i synnerhet när vi pratar kostnadseffektivitet. Genom att laga ett storkok av familjens favoriträtt för att sedan frysa in ett flertal portioner kan man spara mycket pengar. Dessa är utmärkta att plocka fram till matlådor på jobbet eller på vardagskvällar då tiden inte räcker till.

Handla efter säsong. När man handlar mat gör man klokt i att handla färskvaror som frukt och grönt efter säsong eftersom att säsongsvaror ofta har kraftigt nedsatta priser.

Genom att jämföra priser mellan olika butiker kan man undvika att betala överpris för olika varor. Det är bra att kolla reklamblad och liknande innan det är dags att åka och handla. Det kan kännas lite omständigt att behöva dela upp inköpen mellan flera olika butiker, men faktum är att man faktiskt kan spara många kronor genom att göra på det här sättet.

Håll utkik efter extrapriser. Om en butik har extrapris på en speciell vara kan man försöka köpa på sig av just den produkten. Mycket går att frysa in för att använda vid ett senare tillfälle.

Baka själv. Att äta hembakt bröd till frukost är något som ofta förknippas med lyx, men det finns många fler fördelar med att baka själv. Kostnaderna för ingredienserna uppgår till ungefär 30% av kostnaden för att köpa färdigt bröd i butiken. Dessutom vet man exakt vad som finns i brödet, och man kan med fördel utesluta onyttiga tillsatsämnen. Två flugor i en smäll!

Det finns många knep att ta till för att sänka matkostnaderna, men ofta handlar det bara om planering och att göra medvetna val i butiken. För att spara några extra kronor och samtidigt testa att handla din online har vi en rabattkod till Mat.se som du kan använda vid ditt första köp i butiken.
Publicerad av Rabatterat.se den 29 mars 2017
Spara pengar i vardagen med våra spartips
Att tacklas med en tuff ekonomi är något vi alla gör då och då. Genom att göra små men väl medvetna val i vår vardag kan vi faktiskt dra ner kostnader ganska rejält när det gäller våra vardagsinköp. Här kommer några enkla sparknep som kan göra att kronorna räcker betydligt längre.

Det första tipset handlar om matinköp. För att dra ner på kostnaden för mat så kan man jämföra butikernas olika alternativ - det kan skilja ganska markant från en butik till en annan. När det gäller frukt och grönsaker är det smart att handla efter säsong, då brukar priserna vara rejält nersatta på utvalda produkter. Ett ytterligare tips kan vara att handla maten på nätet hos butiker som Mat.se om du inte har nära till en lågprisbutik, då sparar du både tid och pengar på dina inköp.

Tips nummer två handlar om försäkringar och andra typer av återkommande räkningar. Det är smart att regelbundet jämföra sina försäkringar med andra försäkringsbolag. Genom att jämföra regelbundet kan man spara många hundralappar. När man ändå är igång så kan man även se över behovet av tv-kanaler, mobilabonnemang, dyra tekniska apparater och andra lyx-produkter. Ofta betalar vi onödigt höga summor för sådant vi faktiskt inte behöver ha.

Sänk värmen inomhus! Oavsett om man bor i hyreslägenhet eller i hus så är kostnaden för värme (eller kyla) ofta ett bekymmer. Genom att sänka värmen ett par grader inomhus kan man faktiskt spara flera hundralappar per månad.

Köp begagnat. På köp- och säljsidor som Blocket och Tradera hittar man allt mellan himmel och jord. Att köpa kläder, heminredning, bilar och teknik i andra hand är både klimatsmart och ekonomiskt. Man kan också sälja sina gamla saker som man inte använder på samma sidor. På så sätt kan man alltså tjäna pengar samtidigt som man får mer utrymme hemma.

Sluta röka och snusa. Det här är både dyra och ohälsosamma vanor. Genom att sluta röka och snusa så tjänar man in många tusenlappar varje år samtidigt som hälsan förbättras väsentligt både för dig själv och dina nära.

Det finns oerhört många små tips och tricks man kan ta till i vardagen för att dra ner på kostnaderna. Många gånger handlar det bara om att synliggöra dåliga vanor. Medvetna val gör stor skillnad.
Publicerad av Rabatterat.se den 21 mars 2017

Populära rabattkoder

Just nu populära rabattkoder & erbjudanden från andra butiker.