Spara pengar på hunden

Hundägare spenderar pengar på allt från godis och kläder till spa-upplevelser och till och med privata hundhotell. Det kan vara roligt att ibland spendera lite extra pengar och skämma bort hunden, men det bästa sättet att visa kärlek till sin hund är dock att se till att den får sina basbehov uppfyllda med en näringsfull diet, motion, preventiv vård och såklart mycket kel. Här kommer lite information om hur du kan visa din trofasthet till din hund och samtidigt spara pengar.

Håll hunden frisk

Att förebygga vanliga hundsjukdomar och hålla hunden frisk är viktigt och kan hjälpa din ekonomi genom att du undviker dyra utgifter för veterinärvård. Medicin mot dirofilaria immitis (hjärtmask) brukar oftast säljas i kombo-pack som inkluderar medicin mot fästingar och loppor. Men det är bara medicinen mot hjärtmask som behövs varje månad. Oftast räcker lopp-medicin längre än en månad så du kan enkelt spara in pengar på att undvika dessa kombo-pack och istället köpa medicinerna separat.

Klipp klor och hår själv

Grooming kan bli en dyr utgift i längden - ibland kan det verka som att man inte hinner hem från veterinären förrän klor och hår redan har växt ut igen. Du kan spara in mycket pengar genom att klippa klor och hår själv. På Zooplus.se kan du hitta groomingverktyg till rimliga priser. En bra sax och en kloklippare är en liten investering som du i längden kan tjäna mycket på.

Motion

Regelbunden motion är något av det viktigaste för att en hund ska kunna leva ett långt och hälsosamt liv. Man kan göra det roligare, och till en del av sin egen motion genom att cykla eller springa med hunden bredvid. Det är dock viktigt att man anpassar mängden motion efter hundras, eftersom vissa raser kräver mycket motion medan andra raser kräver väldigt lite motion och faktiskt kan bli sjuka om de tar ut sig för mycket.

Hundförsäkring

Med en hundförsäkring slipper du göra svåra val och kan spara in stora summor när olyckan väl är framme. Du behöver inte ägna en tanke åt att överväga huruvida din ekonomi tillåter att hunden får vård eller om den måste somna in. Det finns många prisvärda alternativ att välja bland och oftast betalar man bara en mindre summa varje år för att fortsätta hålla hunden försäkrad.

Rabatterat.se

Rabatterat.se

3 april 2017