Res budgetsmart till Grekland

Att resa till solen och värmen i Grekland behöver inte kosta en förmögenhet. Det finns några beprövade knep som du kan ta till för att kunna resa både oftare och billigare.

Att boka flygbiljett

Det första steget är att boka flyg. Även om du ska resa till en destination dit du kan åka på charterresa blir det ofta billigare att fixa ditt eget paket med flyg och hotellrum separat. Lågprisflygen har de billigaste biljetterna om du bokar i god tid. Är du ute i sista minuten kan det löna sig att kolla charterbolagens erbjudanden om endast flyg. Ibland är det smartast att utnyttja deras enkelbiljetter.

Boka hotellrum

Det billigaste alternativet hittar du genom bokningssajter som till exempel Hotels.com eftersom de ofta har förmånliga avtal med hotellen. Speciellt under högsäsongen är det bästa alternativet. Bokar man privat under månaderna juli och augusti är priserna mycket höga. Under lågsäsongen däremot kan det ibland löna sig att boka direkt från hotellet. Nuförtiden finns även fler alternativ för semesterboende, att hyra en lägenhet eller hus av en privatperson via Airbnb har till exempel växt enormt de senaste åren.

Var smart på resmålet

Mycket pengar brukar gå åt till mat, dryck och utflykter. Här kan man göra stora besparingar men ändå njuta av god mat och fina upplevelser. Har du provat gyros? Det är Greklands gatuköksmat som består av pitabröd fyllt med kött, yoghurt, tomat, lök och friterad potatis. En sådan sådan kostar ungefär 20 kronor och man blir mätt på en. Vill du sitta ner på en restaurang utan att bli ruinerad ska du söka upp enkla tavernor som ligger utanför turiststråken. I små byar är prisnivån mycket lägre än vid hamnpromenadens fina ställen. Oftast smakar maten mycket mer också vid de små ställena. Att åka på utflykt och utforska ön eller området är en upplevelse. Här ska du undvika charterbolagens utflykter som är mycket dyra. Leta reda på en lokal turistbyrå som erbjuder samma turer till halva priset eller varför inte åka med lokalbussen. Föredrar du att hyra bil ska du heller inte välja första bästa uthyrare. Gör en research och välj den som har bäst pris men som ändå inte gör avkall på försäkringsvillkoren.
Rabatterat.se

Rabatterat.se

16 mars 2017